x
8.3.2024
6.3.2024

Rok 2023 jako rok stabilizace trhu

Po čtyři roky naše společnost velmi rychle rostla a spolu s tím se rekordně zvyšovaly také naše tržby. Rok 2023 rekordním nebyl, ale přesto jej považujeme za úspěšný. Potvrdili jsme stabilitu naší společnosti a opět jsme obhájili naši pozici jedničky ve spoření do zlata v Česku a největšího evropského prodejce stříbra.

Článek si můžete poslechnout také v audioverzi.

Celkem jsme v roce 2023 prodali drahé kovy za 2,401 miliardy korun. Konkrétně si naši klienti zakoupili 18,28 tuny stříbra, 1 201 kilogramů zlata a 19 kilogramů platiny. Oproti loňskému roku jde o pokles, s ním se však musely potýkat trhy v celé Evropě, především v tradičně silném Německu, kde došlo k poklesu maloobchodní poptávky o 75 %.

Jde však o srovnání s mimořádně úspěšným rokem 2022. Celková výše cílových částek spořicích programů loni přesáhla neuvěřitelných 58 miliard korun a počet našich klientů překročil 68 tisíc. Potvrdilo se opět, že se spoření do drahých kovů stalo v Česku zcela běžným způsobem ukládání peněz.

Stálou součástí našeho portfolia a dlouhodobé vize permanentního portfolia se stal také bitcoin. Oceňujeme jeho hodnoty, jakými jsou nezávislost, svoboda, vzácnost, bez rizika protistrany a jednoduchá přenositelnost. Dnes už s námi bitcoin jednorázově nakupuje či do něj spoří 8 tisíc klientů.

K našim prioritám patří, aby se vyzvedávání a objednávání zboží stalo co nejjednodušší. Proto se snažíme maximum kroků digitalizovat. Rozšířili jsme například řadu funkcí v naší mobilní aplikaci a samozřejmostí se stala možnost vyzvednout zboží na základě elektronické plné moci s využitím technologie bankovní identity. Aby bylo zboží dostupné se vším komfortem pro všechny, je pro nás důležitý rozvoj našich regionálních kanceláří.

Co se loni dělo v zákulisí?

Vzděláváme sebe i vás

Důležitým posláním Golden Gate je podpora vzdělávání nejen našich spolupracovníků, ale i klientů a široké veřejnosti. V roce 2023 jsme pořádali 19 přednášek na téma investic v různých regionech po celé České republice i na Slovensku, navštívily je téměř 3 000 lidí.

Přestože upřednostňujeme osobní setkávání, on-line prostor nepodceňujeme. Makroekonomický analytik Marek Brávník vydává pravidelně Aktuality pro investory, kde informuje o nejdůležitějších událostech, které mají vliv na finanční trhy, zejména na cenu zlata a bitcoinu. Jeho videa vidělo už více než 58 tisíc lidí. Celkový počet zhlédnutí všech našich videí dosáhl za rok 2023 zhruba 1,3 milionu.

Tradičně největší vzdělávací akcí je každoročně Vyšehradské fórum. Cílem konference jsou objektivní a srozumitelné informace o aktuálních ekonomických tématech a možnostech investic v podání ekonomických špiček a expertů ze souvisejících oborů. Loňský jedenáctý ročník přinesl přednášky Štěpána Pírka a Pavla Ryby. Nyní jsme vám záznam konference zpřístupnili také na našem youtube kanálu.

Pomáháme

V uplynulém roce jsme nezapomněli ani na rozšíření nabídky našich produktů. Asi nejzajímavější novinkou bylo investiční zlato nejvyšší kvality Green Gold, jež pochází z portfolia slévárny Valcambi a je vytěženo s maximálním ohledem na životní prostředí. Pokud chcete mít opravdu jistotu, že kvůli vaší investici do zlata netrpěli ani příroda, ani lidé, je pro vás nejlepší volbou slitek z kategorie Green Gold opatřený zvláštním certifikátem Valcambi Green Gold (VGG), což je mezinárodně chráněná značka švýcarské rafinerie Valcambi.

Původ tohoto „zeleného zlata“ je plně zdokumentovaný a potvrzený nezávislým auditem. Slévárna Valcambi jej získává pouze z dolů, které plní nejvyšší standardy nejenom v šetrnosti k životnímu prostředí, ale také v dodržování bezpečnosti a lidských práv zaměstnanců podle pokynů mezinárodní organizace OECD.

Dalšími novinkami byly dva přírůstky do série České hory, jejichž představení a křest patří mezi jedny z našich nejkrásnějších okamžiků. Postupně vydáváme mince s motivy devíti českých vrcholů spolu s devíti ohroženými druhy zvířata projekty na jejich záchranu. Témata šesté mince v pořadí nabízejí nejvyšší bod Žďárských vrchů Devět skal a výra velkého. Sedmou minci pak zdobí nejvyšší hora Hrubého Jeseníku Praděd a kamzík horský. Za každou prodanou minci věnujeme 50 korun na podporu místních spolků na ochranu zvířat. V roce 2023 jsme takto přispěli 238 750 korun.

Nešlo ale o jedinou podporu veřejně prospěšných projektů. Z nadačních účtů našich ředitelství a z centrály bylo v roce 2023 podpořeno 31 projektů v celkové částce 869 049 korun.

Očekáváme, že letošní rok bude pro naši společnost zlomový. Připravujeme pro vás řadu nových produktů v rámci myšlenky permanentního portfolia. Více informací se dozvíte v našem investičním magazínu GMAG z rozhovoru s předsedou představenstva Golden Gate Liborem Brůnou a členem představenstva Tomášem Míčou.

Přihlaste se na událost

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Další informace obdržíte do Vašeho emailu.
Něco se pokazilo, zkuste to prosím znovu a zkontrolujte vaše připojení k internetu.
Odkaz na přílohu

Další články z této kategorie

Chcete ochránit své úspory?

Nechte si nezávazně poradit, rádi vám pomůžeme. Napište nám a my se vám v nejbližší době ozveme.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Děkujeme! Zprávu jsme v pořádku obdrželi.
Brzy se Vám ozve jeden z našich zkušených poradců.
Něco se pokazilo, zkuste to prosím znovu a zkontrolujte vaše připojení k internetu.

60 poboček se skutečnými odborníky

Od začátku Golden Gate je pro nás důležité být tu pro vás osobně. Proto jsme vybudovali silnou síť poboček po celé České republice, kde nás můžete navštívit a poradit se s našimi certifikovanými poradci. Některé naše kanceláře fungují zároveň jako prostor pro bezpečné vyzvednutí kovů a jejich budoucí výkup. Přijďte se k nám přesvědčit, že vlastnit drahé kovy a bitcoin může opravdu každý.

Zobrazit pobočky

Vracíme penězům hodnotu

Pro ochranu vašich úspor si zvolte důvěryhodného partnera s historií

238+

tun prodaných drahých kovů

70 215

spokojených klientů

13 let

chráníme vaše úspory

60

poboček po celé ČR